20-годишен мъж намушкал до смърт учител и ранил трима души във

...
20-годишен мъж намушкал до смърт учител и ранил трима души във
Коментари Харесай

Започна официално разследване срещу убиеца на френския учител

20-годишен мъж намушкал до гибел преподавател и ранил трима души във френско учебно заведение, официално се проверява за ликвидиране по отношение на терористична организация, оповестиха от прокуратурата за битка с тероризма, предава " Ройтерс ".

Главният обвинен за офанзивата в петък, прочут като Мохамед М, се е заклел във честност на групировката " Ислямска страна ", сподели прокурорът за битка с тероризма Жан-Франсоа Рикар, преди мъжът да бъде разследван във вторник вечерта.

16-годишният брат на Мохамед М също бива разследван за съучастничество в ликвидиране по отношение на терористична организация. Техният братовчед също се проверява за доброволно възпиране от попречване на закононарушение, се споделя в изказване на службата в сряда.

И двамата братя са арестувани.

След убийството на учителя в град Арас министърът на вътрешните работи Джералд Дарманин сподели, че Франция е в положение на най-висока бойна подготвеност и офанзивата е обвързвана със събитията в Близкия изток, където Израел организира военна атака за премахване на бойците на Хамас откакто екстремисти убиха 1300 души при протест в израелски градове на 7 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР